تاریخچه احزاب در ایران به مفهوم جمعیتی ی، مانند بسیاری از کشورها، سابقه طولانی و تاریخی دارد. این جمعیتها گاه مانند گروههای دربرگیرندۀ سربازان و فداییان اسماعیلی، جنبۀ نظامی داشتند و چون یک حزب با تشکل ی ـ نظامی فعالیت می‌کردند و گاه مانند اخوان‌الصفا، ت را در کنار اندیشۀ اصلاح اخلاقی و فلسفی پیشه می‌ساختند و به گونۀ یک تشکل ی ـ‌ فرهنگی رخ می‌نمودند. اما در واقع سابقۀ حزب ی، به شکل مشخص و در چارچوب تعریفهای مرسوم و امروزی از احزاب،‌ در ایران کمتر از صد سال است و به دورۀ مشروطه یا کمی پیش از آن می‌رسد.

بررسی تاریخچه شکل گیری احزاب و همچنین چرایی و چگونگی تشکیل آن‌ها می‌تواند محمل خوبی برای شناخت دقیق احزاب باشد. شایان ذکر است که نگاه ما به احزاب این کشورها بیشتر ایجابی بوده و کارکردها و عملکردهای مثبت حزب ی مانند نقش آنها در 

انتخابات مجلس، در کانون توجه قرار خواهد داشت.

مطالعه دلایل و نحوه شکل گیری احزاب، نحوه کارکرد آنها، رابطه احزاب با مردم، حاکمیت، قانون و احزاب دیگر، علل پایداری و ثبات احزاب در ساختار ی کشورها و میزان انتفاع نظام‌های ی و همچنین شهروندان یک جامعه از احزاب ی، می‌تواند شناخت کاملی از تحزب در چارچوب‌های ی به مخاطبین ارائه نماید. این مهم از طریق مطالعه تطبیقی احزاب در کشورهای اتحادیه اروپا، امریکا و برخی کشورهای اسلامی و شناخت کارکردها و عملکردهای احزاب ی ممکن خواهد شد، تا از این طریق ضرورت وجود احزاب متشکل و هدفمند به معنای واقعی و وم بازنگری در نحوه فعالیت احزاب در کشورمان نیز اثبات گردد. 

منبع : 

انتخابات مجلس 98


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها